WERELDLICHTJESDAG 2017 WERELDLICHTJESDAG 2017

Elk jaar op de tweede zondag in december wordt Wereldlichtjesdag georganiseerd. Dit jaar, op zondag 10 december 2017 staan we met elkaar stil bij alle kinderen die, op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden. We hopen op die manier een lichtpuntje te kunnen bieden in deze donkere dagen. World Wide Candle Lighting is ontstaan in 1997 in Amerika, door The Compassionate Friends. ​ 

Inmiddels worden er nu op de hele wereld op de tweede zondag van december om 19.00 uur lokale tijd kaarsen gebrand voor onze overleden kinderen. Omdat we in verschillende tijdzones leven is het idee dat er die dag ieder uur ergens op de wereld kaarsen worden aangestoken voor een overleden kind. Op diverse locaties in Nederland wordt ook een herdenkingsbijeenkomst gehouden.

Ook de Agneskerk zal die avond open zijn en de mogelijkheid bieden om een kaarsje aan te steken.

Mocht u om wat voor reden niet naar de Agneskerk kunnen komen, dan kunt u thuis om 19.00 uur een kaars branden. Het wordt op prijs gesteld als u anderen wilt oproepen hetzelfde te doen. Immers: World Wide Candle Lighting is een mooi initiatief waar iedereen simpelweg aan mee kan doen. Ook mensen die zich nauw betrokken voelen, steken vaak een kaarsje aan om zo hun medeleven te tonen. Zij zorgen er op deze manier voor dat er in de gehele wereld op de tweede zondag in december een soort lint van lichtjes ontstaat.
 
…opdat hun
licht altijd
zal stralen
 
Steek een kaars aan voor alle kinderen
 
die gestorven zijn
Tweede zondag in december
7 uur ’s avonds, de hele wereld rond
 
terug