JONGERENNIEUWS JONGERENNIEUWS
Zuiderjoos:
De Zuiderjoos doet ook dit jaar mee aan de Kerst Challenge 2020.

Dit wordt gespeeld op vrijdag 11 december.
De jongeren van de Zuiderjoos gaan weer een spannend kerstspel spelen.
Het thema is: 'Het geheim van het ikoon' en wordt 'coronaproof'aangeboden als een soort 'escaperoom'-spel. Je kunt het spelen vanuit je eigen huis, online sta je in verbinding met elkaar.


Achtergrondverhaal spel:
Milou is als tiener op reis geweest naar Vynnyky in Oekraïne. Ze heeft daar met haar jeugdgroep geholpen om een jeugdinternaat te bouwen. Hoewel de reis leuk en inspirerend was, is ze erg geschrokken van de armoede waarin kinderen leven. Het heeft haar erg aan het denken gezet: "Ik maak me druk om mijn eigen problemen, maar hier leven kinderen in armoede'. Waar is God in dit alles? Ze wist niet of ze nog wel in God kon geloven na alles wat ze had gezien....
Op de laatste dag van haar  reis kwam ze in een klooster waar ze een kado mee kreeg voor haar eigen kerk. Het was een ikoon van Maria. helaas was het niet in de beste staat. Het was in vier delen uiteen gevallen en moest thuis worden gerepareerd.

In de kerstchallenge gaan jullie als groep Milou helpen om het geheim van de ikoon te ontcijferen. En tegelijk ontdek je het antwoord op de vraag van Milou: Waar is God in al het lijden van deze wereld?

Escaperoom voor thuis
De kerstchallenge 2020 speel je vanuit je eigen huis, maar wel samen met je hele groep. Het is een escaperoomspel, maar dan zonder "room'. Los binnen een uur de puzzels op en ontdek het geheim van de ikoon. 
Vanwege de coronamaatregelen speel je dit spel vanuit huis achter je computer.

 
terug