EVEN VOORSTELLEN ... EVEN VOORSTELLEN ...
k ben ds Siebe Sijtsema, getrouwd met Anneke Straatsma en we hebben 3 kinderen.  Mijn loopbaan begon ik als gymnastiekleraar in Rotterdam en later in Groningen. Na verloop van tijd echter was ik niet alleen in de gymzaal te vinden maar ook in de collegezalen van de Theologische Universiteit en die van de Literatuurwetenschappen.
Na het afronden van beide studies werd ik predikant in Wijhe (1991-1998), daarna in Heerenveen (1998-2015) en tot 1 mei 2022 in Meppel.  In alle gemeentes heb ik, ondanks en dankzij de soms grote uitdagingen, met heel veel plezier gewerkt. Dat is mede de reden dat ik nog graag even door wil gaan.

Ik heb dan ook heel veel zin om in Goutum te beginnen en samen met u de schouders er onder te zetten. Met Annemiek Heerma is globaal een taakverdeling afgesproken. Zij zal haar werkzaamheden voortzetten en ik zal me in het bijzonder richten op jongeren en jonge gezinnen. Het zal geen strikte scheiding van taken zijn want zowel Annemiek als ik, willen ons graag ‘gemeentebreed’ inzetten. 

Op zondagmorgen 10 juli wordt aan mijn dienstverband een officieel tintje gegeven want dan zal ik door ds. Beintema  ‘in dienst gesteld worden’.  Ik hoop u niet alleen dan maar ook op andere momenten te ontmoeten en nader kennis te maken. Daarom houd ik dit ‘even voorstellen’ kort, evenals mijn preken. J

Tenslotte:
Gezien mijn verleden zal het u niet verbazen dat sport, in het bijzonder hardlopen, mijn grootste hobby is. Dagelijks probeer ik ‘mijn rondje’ te doen. U krijgt dus te maken met een predikant met uithoudingsvermogen die zowel lichamelijk als geestelijk graag in beweging is en soepel probeert te blijven.

Met hartelijke groeten (ook namens Anneke)
Ds Siebe Sijtsema
De Haven 35,  9084 BX Goutum (vanaf 1 juli)
06 30561556
terug