TERUGBLIK KOFFIEOCHTEND 23 JAN. TERUGBLIK KOFFIEOCHTEND 23 JAN.
Clown Heppie
Op dinsdag 23 januari bezocht clown Heppie oftewel Erna Dalemans uit Goutum de koffieochtend in de Agneskerk. “Een clown in de kerk” vraagt u zich af ?! Dat past prima, want een clown zorgt voor verbinding, brengt vrolijkheid en leert ons oog te hebben voor de verwondering.
Een clown kijkt naar het leven door de ogen van een klein kind, dat de wereld nog moet ontdekken. Alles is nieuw en wonderlijk! Wat kan je bijvoorbeeld doen met een vaas van plastic? De deelnemers riepen van alles en de clown voerde uit, dat leverde ludieke situaties op. Tijdens de koffiepauze mochten we proberen een kopje koffie te drinken en een koekje te eten, alsof we dat voor de allereerste keer deden. Het was een speciale ervaring, ik nodig u uit om dat ook eens te proberen.
Erna vertelde dat elk mens graag gezien en gehoord wil worden, om dit te verduidelijken kwam ze eerst als zichzelf binnen en maakte ze oppervlakkig contact zonder anderen echt aan te kijken. Daarna deed ze haar clownsneus op en maakte voortdurend oogcontact en deelde complimenten uit. Tijdens welke ontmoeting voel je je dan het meest gezien?
Het belangrijkste voor een clown is plezier beleven bij alles wat hij doet of meemaakt. Hierbij mag je gerust fouten maken! Om dit te illustreren speelden we een spelletje: ”Dit is Theofiel en dit is Thea”. Een spel waarin het soms zo ingewikkeld kan worden dan het wel moet mislukken, tegelijkertijd leverde dat juist veel plezier op. Het gaf ons een stimulans om te spelen met hindernissen in het leven.

Een koffieochtend die lang in ons geheugen zal blijven, waarbij het vooral ging om het dagelijkse leven door de ogen van een clown te bekijken. Iedereen kan dat, want in elk mens zit een clown verborgen. Eén van de deelnemers benoemde dit zo; de controle laten vieren, een eyeopener!
De ochtend eindigde feestelijk met een polonaise door de zaal!
Annemiek Heerma

"gekke bekken' trekken .......

en nu 'gewoon' met de hele groep.