SIRKELSLAG 2022 SIRKELSLAG 2022
Afgelopen vrijdagavond 4 november hebben de kinderen van de Agneskerk meegedaan aan Sirkelslag Kids. Sirkelslag is een spel om jongeren te betrekken bij activiteiten van de kerk. Je speelt Sirkelslag als groep in je eigen gemeente. Je speelt tegen teams met kinderen of jongeren van andere kerken uit heel Nederland. Scores worden landelijk verzameld en daarna wordt de winnaar bekend gemaakt. Sirkelslag is het spel waarbij het gaat om creativiteit, actie en teamspirit.

Dit jaar vroeg Sirkelslag bijzondere aandacht voor de arbeidsmigranten in Qatar. Deze arbeidsmigranten hebben de mooiste stadions, hotels en andere voorzieningen gebouwd voor het Wereldkampioenschap voetbal dit jaar. Dit hebben zij vaak moeten doen onder barre omstandigheden, waarbij zij ook nog enorm zijn uitgebuit. Het feestje van het wereldkampioenschap krijgt op deze manier wel een hele nare bijsmaak.

Daarom de vraag van de kinderen en tieners (die volgende week vrijdagavond 11 november Sirkelslag gaan spelen) de vraag of jullie willen meehelpen om geld in te samen voor dit speciale doel. Hiervoor kan de bijdrage gedaan worden via deze link:

KERK IN ACTIE VOOR QATAR

Zo komen jullie op de actiepagina van de Agneskerk bij Sirkelslag.

Bij Sirkelslag hebben de kinderen diverse spellen uitgevoerd. Zo moesten ze puzzels oplossen, Moodboards (een soort collage) maken, een bal zo lang mogelijk in de lucht houden, Limbodansen en een dominobaan maken met spullen die zij vonden in de kerk. Onze dominee Siebe Sijtsema en vader Pieter Miedema waren de jury en beoordeelden of alle spellen eerlijk verliepen en hielden de scores bij.