OVERDENKING OVERDENKING

Vrijwilligers                                                                door Siebe Sijtsema
Ook in het afgelopen kerkelijk seizoen hebben weer meer dan 100 vrijwilligers zich ingezet voor onze gemeente. Wat mogen we dankbaar zijn dat zij pro Deo zo fantastisch bijdragen aan het kerkenwerk. Pro Deo betekent letterlijk ‘voor God’. Vrijwilligerswerk is inderdaad een gratis vorm van naastenliefde die je doet voor God, een ander, de samenleving of de kerk. Maar er is niks mis mee als je het ook voor jezelf doet omdat je er plezier aan beleeft, nieuwe contacten opdoet en de kans krijgt je talenten te gebruiken of te ontwikkelen.

Natuurlijk kost vrijwilligerswerk ook tijd en energie maar gelukkig beleven veel vrijwilligers er zoveel plezier aan dat ze soms jarenlang vrijwilligerswerk blijven doen en heel vaak ook nog meerdere taken op zich nemen. Ik wil dan ook alle vrijwilligers heel erg bedanken voor het afgelopen seizoen en hoop natuurlijk dat ze, ook in het nieuwe seizoen, zich blijven inzetten voor onze gemeente.

Maar nu eerst even de teugels laten vieren en afstand nemen. Dat is nodig want juist ook vrijwilligers, die zich vaak heel erg verantwoordelijk voelen, hebben tijd nodig om opgeladen te worden. Een gezegende zomerperiode gewenst.
 
terug