ONTDEKKERK 8 OKTOBER ONTDEKKERK 8 OKTOBER

Wie mag de beste plek.
Dat was het thema van deze 1e ochtend in het nieuwe seizoen. Ik dacht… die is voor mij;-)
Alle kinderen op de krukjes in de kring en ik dacht; “omdat ik al zo mijn best had gedaan in alle anderen vieringen, mag ik dit keer wel het beste plekje hebben!
In het midden van het kleed, op de zitzak, in de kussens languit voor dominee Martha Kroes. YES!! de ontdekkerkviering kon beginnen!! “
Nou… niks daarvan was waar... Dominee Martha vertelde mij dat dit niet de bedoeling was, ik moest mijn plekje afstaan aan de kinderen, die waren belangrijk en dat ik op een stoel moest gaan zitten, ergens een beetje naar achteren.

En zo vertelde Dominee Martha het verhaal van Jezus, dat als je het beste plekje wilt hebben op een feest, je door de gastheer gevraagd kan worden om ergens anders te gaan zitten. Dat de mensen die achterin staan en zich bescheiden opstellen naar voren mogen komen. Bescheidenheid siert de mens.

Dit hebben we later in de verschillende ontdekhoeken ook mogen horen in een spiegelverhaal over Kleine Ezel en Jarige Jakkie. Kleine Ezel had samen met zijn moeder een mooie rode vlieger gekocht voor de verjaardag van Jakkie, zijn beste vriendje. Maar wat vond Kleine Ezel het moeilijk om deze mooie vlieger weg te geven. Kinderen herkende zich hierin. Maar aan het einde van het verhaal voelde Kleine Ezel zich zeer te tevreden en blij dat hij zijn cadeau aan Jakkie had gegeven.
De kinderen gingen met hun versierde bordjes ook aan een feesttafel zitten om te eten samen met Dominee Martha, en zij pakte haar stoel op en koos een mooie plek naast de kinderen. En zo hebben we een gezellige ochtend gehad met een prachtig verhaal en boodschap die aan de kinderen en de grote mensen is meegegeven.

Zondag 10 december is de volgende viering. Ik ben benieuwd welk thema er dan gekozen gaat worden. Kom je dan ook weer?

Groetjes Alice Romar.