KOSTER STELT ZICH VOOR KOSTER STELT ZICH VOOR
Beste gemeenteleden,
Ik ben Dirk van Weerden, geboren in Groningen in 1975, getogen in Warffum. Per 18 januari jongstleden ben ik dienst getreden als koster van de Agneskerk, en beheerder van de begraafplaatsen in Goutum en Swichum. Daar ben ik erg blij mee!
Ik ben stapje voor stapje de kerk, de gemeente en mijn taken aan het leren kennen, waarbij ik me erg gesteund voel door iedereen binnen de kerk, en natuurlijk door Sytske, die haar werk aan mij over draagt.
Mijn ouders zijn betrokken leden van de Protestantse Gemeente in Warffum, dus het reilen en zeilen binnen een kerk is mij gelukkig niet onbekend, al was het lang geleden dat ik zelf een dienst had bijgewoond.
Van Warffum ben ik als Au-pair in Meaux, bij Parijs, geweest, waarna ik in Groningen Romaanse Talen en Culturen ben gaan studeren. Tijdens deze studie (die ik in 2001 heb afgerond) ben ik toneel gaan spelen bij een clubje van de faculteit. Dat toneelspelen vond ik zo leuk, dat ik al voor het einde van mijn studie auditie gedaan heb bij een educatief theatergezelschap in Groningen. Daar ben ik ook aangenomen, en ik heb er drie jaren met veel plezier gewerkt. Kort daarna ben ik als zelfstandige verder gegaan met acteren, veel op middelbare scholen, maar ook ander theaterwerk, zoals locatietheater, iepenloftspullen, straattheater, muziektheater, te veel om op te noemen.
Naast het theaterwerk ben ik in de stille maanden ook als klusjesman gaan werken, vooral bij familie en kennissen. Ik doe onder andere tuinwerk, timmerwerk en schilderwerk, waarbij het busje, dat ik aan mijn theaterwerk had overgehouden, ook weer goed van pas komt.
In 2009 ben ik getrouwd met Esther, die ik in Leeuwarden heb leren kennen, dankzij mijn theaterwerk. Ook in dat jaar werd onze oudste zoon, Olle, geboren. We zijn vanuit Leeuwarden naar Goutum verhuisd, waar we nu zo’n 7 jaar met plezier wonen. Hier is in 2020 onze tweede zoon geboren, Tom, die nu bijna vier is.
Het gezinsleven combineren met veel theaterwerk beviel ons niet zo goed, en daarom past deze baan heel goed bij onze situatie. Ik kan nog regelmatig een (theater-)klus doen, maar ben niet avond aan avond weg, en we hebben de rust van een regelmatig inkomen. Ik heb zin in de klus!
Ik ben bereikbaar via de telefoon en whatsapp op 0615178351, en via email op koster@agneskerkgoutum.nl
Hartelijke groet, en tot ziens in de Agneskerk!