EVEN VOORSTELLEN - JOHAN SMIT - ORGANIST EVEN VOORSTELLEN - JOHAN SMIT - ORGANIST
Vanaf komend jaar hoop ik in uw gemeente een aantal vieringen te gaan begeleiden. Daarom vertel ik graag kort iets over mijzelf.
Van oorsprong kom ik uit het Gelderse Wapenveld, alwaar ik ook begon met het begeleiden van kerkdiensten. Ik studeerde commerciële economie aan de hogeschool in Zwolle en ging een jaar werken bij een bank. Omdat ik toch heel graag in de muziek wilde studeren, ben ik nog naar het conservatorium gegaan. Daar ben ik gestart met de opleiding Docent Muziek, waar later de orgelstudie bijkwam en op dit moment volg ik ook de opleiding voor kerkmusicus. Mijn hart ligt wel heel sterk bij de kerkmuziek.

Sinds 1 januari 2020 ben ik in de Protestantse gemeente in Meppel werkzaam als kerkmusicus. Daarnaast begeleid ik nog kerkdiensten in drie andere kerkelijke gemeenten en begeleid een aantal koren. Ik zie er naar uit om ook in uw gemeente op het prachtige Van Dam-orgel de gemeentezang te gaan begeleiden!