LEZING OVER MARTIN LUTHER KING LEZING OVER MARTIN LUTHER KING

LEZING OVER MARTIN LUTHER KING  DONDERDAG 20 SEPTEMBER AGNESKERK GOUTUM, AANVANG: 19.30 UUR

Op donderdag 20 september (in de vredesweek) zal Revd.Harcourt Klinefelter in de Agneskerk in Goutum een lezing houden over zijn samenwerking met ds. Martin Luther King.

Revd. Harcourt Klinefelter, geboren in een dorp bij New York City, was persvoorlichter van dr. King in de roerige jaren zestig. Na King’s gewelddadige dood kwam Klinefelter met zijn Nederlandse vrouw in Nederland wonen, werd docent aan de volkshogeschool van Havelte en predikant van de doopsgezinde gemeente in Zeist. Het wereldwijd verbreiden van de Droom van King werd het levenswerk van Harcourt Klinefelter.

Over zijn leven in dienst van de vrede heeft Katrien Ruitenburg een boek geschreven. Zij voerde hiervoor veel gesprekken met Klinefelter en maakte gebruik van zijn archief. De biografie kreeg de titel: Het leven van vredesapostel Harcourt Klinefelter - Globalisering van de droom van dr. Martin Luther King. (Narratio, ISBN 978 90 5263 9383 prijs € 19,50).

Dit boek bevat meer dan de herinneringen van een opmerkelijke man. Het bevat ook verhalen vol spanning en humor, praktisch toepasbare technieken, theologische en filosofische inzichten, en inspirerende momenten uit een leven dat geleefd wordt vanuit het geloof dat overwint.
“Deze biografie is een inspiratiebron voor ieder die moed zoekt om in de wereld van vandaag op te staan en op te komen voor recht en vrede. Wie dit boek leest, ervaart iets van wat Jezus zei:
Gelukkig zijn de vredestichters.”

Rond de herdenking van de 50 sterfdag van Martin Luther King zond de KRO dit jaar een documentaire uit over ds. Harcourt Klinefelter en zijn samenwerkign met dr. King. In deze documentaire “In de schaduw van King” gaat Harcourt Klinefelter terug naar Amerika, waar hij met strijdmakkers van toen herinneringen tot leven brengt. Op zijn zolder in Steenwijkerwold bewaart hij een draagbare recorder en een schat aan unieke geluidsfragmenten van Martin Luther King. Klinefelter reist samen met deze bandrecorder terug naar Amerika waar hij in Kings geboorteplaats Atlanta een weerzien heeft met diens zoon Martin Luther King III.

Datum: donderdag 20 september
Tijd: inloop vanaf 19.00 uur, aanvang 19.30 uur, tot 22.00 uur