AFSCHEID MARTHA KROES EN ALICE ROMAR AFSCHEID MARTHA KROES EN ALICE ROMAR
Afgelopen zondag was er weer, na lange, lange tijd een ontdekkerkviering.
Deze viering van 15 mei was tevens de laatste van het seizoen en een afsluiting van de hele coronaperiode.
Het thema was dan ook heel toepasselijk: samen op reis, ieder zijn kant uit, en daar hoort afscheid nemen ook bij. We hebben in de viering dan ook afscheid genomen van Martha en van Alice.

7 jaar geleden startten een aantal mensen een nieuw initiatief gebaseerd op de formule van de kliederkerk. Bij ons werd dat “ontdekkerk” . Deze vorm van kerkzijn wil op een laagdrempelige manier kinderen, en hun (groot)ouders de bijbel en de betekenis daarvan in het dagelijks leven laten ontdekken door:
  • Samen spelen en ontdekken
  • Samen vrienden maken
  • Samen lief en leed delen
  • Samen eten
  • Samen zingen
  • Samen bidden en luisteren
  • Samen geloven en op reis gaan.

We gingen in deze viering op reis met Mozes, die op reis ging door de woestijn en op een kruispunt, na de lange woestijnreis zijn volk de volgende boodschap meegaf: “Kies het leven, door goed te zijn voor God, mens en aarde!”
Martha en Alice stonden ook op een kruispunt en zij slaan een andere weg in, zij namen hier afscheid en gaven ons een rugzakje met goede dingen mee voor onderweg.
De kinderen en de mensen van de ontdekkerk en de Agneskerk Goutum gaven Martha en Alice  het boek ‘Grote Panda en kleine Draak’ mee voor onderweg en natuurlijk een prachtige bos bloemen.

Al met al was het een bijzondere en fijne viering met een leuke groep betrokken mensen en kinderen.