TOP 2000 KERKDIENST OP 17 DECEMBER 2017 TOP 2000 KERKDIENST OP 17 DECEMBER 2017

Op zondag 17 december is er voor de vierde keer een Top 2000 dienst met als thema ‘Hoop op Verandering’,
met gospelrockband Grace, lectrice Tine de Vries en Gerard Rinsma als voorganger. Voor de derde keer zullen zij samen een top 2000 dienst houden.

lees meer »
 
KERSTMIDDAG OUDEREN MET VOCAL GROUP STIM KERSTMIDDAG OUDEREN MET VOCAL GROUP STIM

Maandag 18 december is een datum om vast in uw agenda te zetten. Er wordt dan in de Agneskerk een Kerstbroodmaaltijd voor senioren verzorgd door de Diakonie. Een uitnodiging volgt nog. Aansluitend is er om 19:00 uur een Advents-/Kerstvesper m.m.v.  Vocal Group Stim. Daarom worden, naast onze senioren, alle gemeenteleden van harte uitgenodigd om deze bijzondere advents-/kerstvesper mee te vieren.

 
KINDERNEVENDIENST ADVENT/KERST 2017 KINDERNEVENDIENST ADVENT/KERST 2017Het adventsproject van dit jaar heeft als thema: 'Uitkijken naar het Licht'
De kinderen maken in de kinderdienst elke week iets voor in de kerk en iets om mee naar huis te nemen, passend bij het thema. Zo wordt het in de kerk en thuis elke week een beetje lichter en vrolijker.

lees meer »
 
SYMBOLISCH BLOEMSCHIKKEN ADVENT/KERST 2017 SYMBOLISCH BLOEMSCHIKKEN ADVENT/KERST 2017

THEMA VAN ADVENT EN KERST IS:  UITKIJKEN NAAR HET LICHT

Dit jaar is het venster centraal symbool in de schikkingen
Het venster verwijst naar ‘zien’ en ‘openheid’
Derde Advent op 17 december 
Bloemschikking:            
Het venster
Drie witte kaarsen- 3e advent
Schaal met water
Vanuit de drie kaarsen komen roze bloemetjes naar de schaal met water
 De paarse kleur wordt roze – het licht komt door het paars heen.

lees meer »
 
HERDERTJESTOCHTEN OP 21 & 24 DECEMBER HERDERTJESTOCHTEN OP 21 & 24 DECEMBER

 


Ook dit jaar zijn er twee herdertestochten: op donderdag 21 december in Zuiderburen en op Kerstavond, zondag 24 december, in Techum/Goutum Súd . Wij hopen op een hele hoge opkomst! 

lees meer »
 
NIEUWE CONTACTPERSOON KINDEROPPAS NIEUWE CONTACTPERSOON KINDEROPPAS

Tot nu toe was Mirjam Talma contactpersoon voor de kinderoppas. Het stokje is overgenomen door Trientsje Wijbenga. U kunt haar (tot zaterdagavond 20.00 uur) via e-mail () of sms /whatsapp laten weten dat u van de oppas gebruikt wilt maken. Haar telefoonnummer is 06-20621807. 

 
ONTDEKKERK OP 10 DECEMBER ONTDEKKERK OP 10 DECEMBER


ONTDEKKERKVIERING.

Zondagmorgen 10 december, buiten was het guur en koud, het begon al een beetje te sneeuwen. Binnen is het lekker warm en er schijnen wel honderd kleine lichtjes.
Muisstil was het in de kring… Dominee Rinsma vertelde het prachtige verhaal van de Engel Gabriel, die op een dag bij Maria verscheen. Gabriel zei tegen Maria: “ Wees niet bang, God heeft jou uitgekozen, je gaat een heel bijzonder kindje krijgen en zijn naam wordt Jezus”.
Dominee Rinsma had een heel mooi klokkenspel meegenomen en als je goed luisterde dan hoorde je de Engelen in ons midden. Prachtig om naar dit mooie verhaal te luisteren op deze 2e adventzondag.

lees meer »
 
ACTIE4KIDS: VAN ONS VOOR JOU ACTIE4KIDS: VAN ONS VOOR JOU


Ook dit jaar hebben we weer meegedaan met de schoenendoosactie voor kinderen in Moldavië, Roemenië, Sierra Leona en (onder voorbehoud) Armenië en Pakistan. Samen met de Maximaschool in Zuiderburen hadden we dit jaar bijna 160 dozen ingepakt. 

lees meer »
 
KERKCAFE IN DE MARTINUSKERK IN HEMPENS KERKCAFE IN DE MARTINUSKERK IN HEMPENSZondagmiddag 19 november was er Kerkcafé in de Martinuskerk in Hempens. Fluitkwartet 'FOUR FLUTES' speelde de sterren van de hemel!
Een mooie middag, waarbij naast de gezellige ontmoeting ook genoten werd van deze prachtige muziek.

lees meer »
 
AFSCHEID PASTORAAL MEDEWERKERS AFSCHEID PASTORAAL MEDEWERKERSIn de dienst van 19 november heeft ds. Gerard Rinsma afscheid genomen van twee dierbare pastoraal medewerkers, nl.:
Margreet Engelse en Marijke Wielinga.
Na de dienst werden er warme woorden gesproken door ouderling Alja Schokker en kregen de dames als dank een bos bloemen en een applaus uit de kerk.

 
DINSDAGOCHTEND GESPREKSKRING DINSDAGOCHTEND GESPREKSKRING

Dinsdag 9 januari komen we weer bij elkaar om hoofdstuk 9 van het boek ‘Het hart van het Christendom’ van Marcus Borg te bespreken.
In dit boek laat hij zien dat wat men modern geloof noemt, even diep geworteld is in de traditie als wat men orthodox noemt. Een boek dat bruggen bouwt en steun biedt. Als je de Bijbel niet meer letterlijk kunt nemen,
en twijfelt of Jezus echt opstond als mens van vlees en bloed, hoe kun je dan nog christen zijn? Wat geloof je dan eigenlijk? Marcus Borg laat zien dat er een lange traditie is van anders dan letterlijk geloven,
en wat de kern is die blijft staan.

Om de kring goed te kunnen volgen verdient het aanbeveling het boek ‘Het hart van het Christendom, modern geloof en de traditie’ van Marcus Borg aan te schaffen.
De kring komt 1 x per maand op dinsdagochtend bijeen, van 9.30-11.30 uur

 
ZUIDERJOOS ZUIDERJOOS

Op vrijdag 13 oktober hebben we de eerste Zuiderjoos gehad. Het was erg gezellig! De volgende Zuiderjoosavonden staan gepland op:

2017: 10 november en 15 december
2018: 19 januari, 16 februari, 16 maart, 13 april en 8 juni
Zet deze data alvast in je agenda, zodat je erbij kunt zijn!
Voor meer informatie over Zuiderjoos, klik HIER

 
SCHOENENDOOSACTIE SCHOENENDOOSACTIE


Actie4kids is weer van start gegaan! Samen met jullie willen wij kinderen blij maken die het minder goed hebben dan wij met een mooie versierde schoenendoos vol met schoolspullen, hygiëne producten, speelgoed en een knuffel. Afgelopen jaar zijn er 4 gemeenteleden van onze Agneskerk (Minke en Djura Bloemsma en Amarins en Marja Bakker) met een groep vrijwilligers naar Roemenië geweest en hebben met eigen ogen gezien hoe blij kinderen tot 16 jaar worden van een gevulde en versierde schoenendoos.

lees meer »